Roemer in gesprek met mishandelde transgender: 'Dit is onacceptabel'

© Bas Quaedvlieg

Onacceptabel vindt Heerlens burgemeester Emile Roemer de mishandeling van transgender Kristiana Moretti. Hij heeft een persoonlijk gesprek gehad met Moretti, nadat voor de mishandeling een 17-jarige verdachte was opgepakt.

Merel Visscher

"Ik ben blij dat ze ermee naar buiten is gekomen” zegt Roemer. "Het was een goed gesprek. We zijn er behoorlijk van geschrokken. Het is verschrikkelijk dat zoiets is gebeurd."

CamerabeeldenDe burgemeester zegt dat de politie door middel van camerabeelden de groep overlastgevende jongeren, waar de verdachte deel van uitmaakte, in kaart wil brengen. Daarnaast gaat de politie volgens hem bekijken of er wellicht meer strafbare feiten zijn gepleegd. "Er zijn nogal wat beelden en getuigenverklaringen. We gaan kijken wie er nog meer zaten en eventueel de ouders hierbij betrekken.”

VoorlichtingMoretti zegt ook tevreden te zijn over de aandacht die er nu is gekomen voor het probleem. Ze wil nu met haar partner voorlichting gaan geven op scholen om jongeren uit te leggen hoe het is om transgender te zijn. Roemer: "Ik kan dat alleen maar toejuichen.”

Lees ook: Vuistslag in je gezicht omdat je transgender bent; 'Voor ons is hier nu de streep'

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee