Roemer in gesprek met mishandelde transgender: 'Dit is onacceptabel'

Print
Roemer in gesprek met mishandelde transgender: 'Dit is onacceptabel'

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Onacceptabel vindt Heerlens burgemeester Emile Roemer de mishandeling van transgender Kristiana Moretti. Hij heeft een persoonlijk gesprek gehad met Moretti, nadat voor de mishandeling een 17-jarige verdachte was opgepakt.

"Ik ben blij dat ze ermee naar buiten is gekomen” zegt Roemer. "Het was een goed gesprek. We zijn er behoorlijk van geschrokken. Het is verschrikkelijk dat zoiets is gebeurd."

Camerabeelden
De burgemeester zegt dat de politie door middel van camerabeelden de groep overlastgevende jongeren, waar de verdachte deel van uitmaakte, in kaart wil brengen. Daarnaast gaat de politie volgens hem bekijken of er wellicht meer strafbare feiten zijn gepleegd. "Er zijn nogal wat beelden en getuigenverklaringen. We gaan kijken wie er nog meer zaten en eventueel de ouders hierbij betrekken.”

Voorlichting
Moretti zegt ook tevreden te zijn over de aandacht die er nu is gekomen voor het probleem. Ze wil nu met haar partner voorlichting gaan geven op scholen om jongeren uit te leggen hoe het is om transgender te zijn. Roemer: "Ik kan dat alleen maar toejuichen.”

Lees ook: Vuistslag in je gezicht omdat je transgender bent; 'Voor ons is hier nu de streep'

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen