Tiental sc Heerenveen wint openingswedstrijd eredivisie

Print
Tiental sc Heerenveen wint openingswedstrijd eredivisie

Afbeelding: ANP

Sc Heerenveen heeft de eerste competitiewedstrijd van het eredivisieseizoen 2018-2019 gewonnen. De Friezen, die bijna de hele tweede helft met tien man speelden, wonnen vrijdagavond de doelpuntrijke uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 3-2.

Heerenveen begon het seizoen voor het eerst in tien jaar met een overwinning in een uitduel. Toen wonnen de Friezen met 3-2 bij FC Volendam.

Elf minuten
Na een klein half uur opende Mike van Duinen, de nieuwe spits van PEC Zwolle, vanaf elf meter de score. In het daaropvolgende kwartier toonde Heerenveen zich bijzonder effectief. In een tijdsbestek van elf minuten waren de bezoekers drie keer trefzeker. Morten Thorsby boog de achterstand met twee doelpunten om in een voorsprong en Arber Zeneli maakte er vlak voor rust 1-3 van.

Rode kaart
Thorsby was vorig jaar ook al twee keer trefzeker in de eerste wedstrijd van het seizoen. Toen werd het 3-3 tegen FC Groningen. Tien minuten na rust benutte Van Duinen ook zijn tweede penalty. Thorsby zag dat vanaf de kant gebeuren, omdat hij hands had gemaakt op de doellijn en met een directe rode kaart moest vertrekken.

Wissels
Dankzij twee defensieve wissels hield Heerenveen stand. De Deen Daniel Høegh haalde namens de bezoekers nog een inzet van Zian Flemming van de lijn. Voor trainer Jan Olde Riekerink was het zijn eerste officiële wedstrijd bij Heerenveen. Hij volgde deze zomer Jurgen Streppel op.