Droomcamper voor Max Verstappen-fans te koop

© Facebook Max Verstappen fanbus

Max Verstappen-fans die in stijl naar de volgende wedstrijd willen reizen, kunnen hun geluk niet op. Er staat namelijk een wel heel bijzondere bus te koop.

BN de Stem/Pricilla Molle

Vanaf een prijs van 12.500 euro zal de bus worden gekocht.

Boxspringmatrassen en biertapHet voertuig is volledig verbouwd en beschikt onder andere over acht slaapplaatsen met boxspringmatrassen, negen zitplaatsen, acht maanden apk, een urinoir, een surround set, een tv, een biertap, en een volledige keuken met koelkast.

Roadtrip"Na de grote verbouwing hebben we twee fantastische reizen gemaakt. Een onvergetelijk roadtrip die bijna niet meer te overtreffen is. Maar nu willen we kijken of we het nog grootser kunnen aanpakken", vertelt Tony Schapendonk, een van de bouwers van de bus. "Een van de jongens heeft het over een privéjet en de ander over een boot, maar we moeten eerst maar eens kijken wat we hiervoor terug krijgen."

Goed doelIn eerste instantie wilden ze de bus inzetten voor het goede doel. Om bijvoorbeeld mee te doen aan truckruns waarbij mindervaliden mee kunnen rijden met vrachtwagens of deze bus. "Dat idee is er nog steeds, maar misschien kunnen we het ook anders aanpakken. Hoe? Dat moeten we nog bedenken."

Een koopje, zo lijkt, en het maakt dan ook flink wat los op Facebook waar de advertentie inmiddels al meer dan 4500 likes heeft en meer dan 18.000 reacties. "Ongelooflijk hè", zegt Schapendonk. "Dat hadden we nou ook weer niet verwacht."

Rijdend hostelMensen met serieuze interesse kunnen mailen naar de mannen. "Inmiddels hebben we al zo'n 50 mails ontvangen met de meest uiteenlopende ideeën", vertelt Schapendonk. "Er zitten echte Max Verstappen fans bij, gezinnen die de bus als camper willen gebruiken en een Vlaams meisje die er een rijdend hostel van wil maken."

EvenementOmdat het uit de vele reacties lastig is om iedereen apart langs te laten komen, willen ze er een klein evenement van maken zodat mensen met serieuze interesse tegelijk kunnen komen kijken. "Wellicht doen we er een biertap bij. Dat is wel zo gezellig", zegt Schapendonk.

Het evenement staat gepland voor volgende week zaterdag en zal waarschijnlijk in Breda plaatsvinden. Precieze tijd en locatie worden bekend gemaakt via de facebookpagina.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee