Videoscheidsrechter en Danny Post helpen VVV aan winst in eerste competitiewedstrijd

© ANP Pro Shots

Net zoals het eerste jaar in de eredivisie onder Maurice Steijn heeft VVV de seizoensouverture gewonnen. In Tilburg werd Willem II verslagen door een afstandsschot van Danny Post: 0-1.

Qasim Hakim

De intenties waren meteen duidelijk. Willem II wilde winnen en VVV vooral niet verliezen. De ploeg van Maurice Steijn gaf het initiatief aan de Tilburgers.

Geweldige knalBinnen vijf minuten was de ploeg van Adrie Koster gevaarlijk. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot Elmo Lieftink op het Venlose doel, maar zijn schot werd gered door VVV-keeper Lars Unnerstall. Willem II hield het meeste balbezit.

Toch stichtte de thuisploeg nauwelijks gevaar. Na dik twintig minuten spelen was het zelfs VVV dat op voorsprong kwam na een geweldige knal van aanvoerder Danny Post: 0-1. Willem II ging logischerwijs op zoek naar de gelijkmaker, maar het was tien minuten voor rust opnieuw Post die dicht bij de 0-2 was. Zijn schot ging dit keer rakelings langs.

VideoscheidsrechterIn de tweede helft kwam Willem pas na twintig minuten spelen tot een kans. Een voorzet van Diego Palacios werd niet goed weggewerkt door Christian Kum waarna de bal op de lat belandde. Kort daarna wisselde Steijn voor het eerst. Johnatan Opoku verving Ralf Seuntjens in de punt van de aanval.

Willem II bleef aandringen en in de 71e minuut leek het op gelijke hoogte te komen door een kopbal van Fran Sol: 1-1. Bij nader inzien werd het doelpunt door de dit seizoen ingevoerde Video Assistent Referee (VAR) afgekeurd vanwege hands van de Spaanse spits.

SaddikiNa dit moment van rechtvaardigheid bracht Steijn Jay-Roy Grot in de ploeg voor de zwak spelende Peter Ooijen. Bij Willem II deed Venlonaar Dries Saddiki het laatste kwartier mee, maar de afgelopen donderdag 22 jaar geworden middenvelder kon een nederlaag voor zijn nieuwe club niet voorkomen. Hij kreeg nog geel en zag Willem II-middenvelder Daniel Crowley nog de paal raken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee