Kritiek op aanpak campingrel Geulle: 'Dit kost allemaal tijd en geld'

© De Limburger/Rob Oostwegel

De oppositiepartijen in Meerssen zijn het niet eens met de manier waarop het college omgaat met het dispuut met de uitbaters van camping De Boskant in Geulle.

Jeroen Geerts

Lokaal DNA laat bij monde van Bert Ummels weten nog altijd een extra raadsvergadering te willen over de kwestie, ondanks het zomerreces. Ze willen graag tekst en uitleg over wat er nu precies aan de hand is. De Meerssense fractie had hier al eerder om gevraagd, maar zegt van geen enkele partij een reactie te hebben ontvangen. Een verklaring die het college vorige week per brief liet uitgaan aan alle partijen, schept wat hen betreft onvoldoende duidelijkheid.

RechterHet college laat in de brief weten geen verdere uitlatingen te doen over de kwestie omdat die nu onder de rechter is.

De gemeente Meerssen staakte alle onderhandelingen over een nieuwe erfpachtconstructie dan wel verkoop van gronden en stapte naar de rechter omdat de uitbaters van camping De Boskant in Geulle op een internetsite bestuurders en ambtenaren met naam en toenaam aan de schandpaal nagelen. De uitbaters willen zo illustreren hoe ze, in hun ervaring, al jarenlang door de gemeente worden tegengewerkt. Volgens de gemeente zou er onder meer sprake zijn van niet-overgedragen toeristenbelasting en illegale situaties op de camping. De uit­baters blijven volhouden dat daar geen sprake van is en dat de gemeente onrealistische eisen stelt bij de onderhandelingen.

Lees ook: Raadsels rond camping in Geulle: uitbaters zijn het beu

De gemeente stelde de uitbaters een ultimatum: óf de website gaat uit de lucht, óf we stoppen alle onderhandelingen en stappen naar de rechter. De website is nog altijd online.

EgoDe fractie Focus is het ook niet eens met hoe het college met de twist omgaat. "Ze moeten blijven onderhandelen met de uitbaters”, meent fractievoorzitter Roger Thijssen, die tevens te kennen geeft ook niet helemaal te begrijpen waar het dispuut over gaat. "Ik krijg het gevoel dat hier iemands ego boven het algemeen belang gaat. Beide partijen moeten water bij de wijn doen.”

Thijssen wil de actie van de campinguitbaters niet goedpraten, maar wijst erop dat een rechtsgang ook de gemeente Meerssen verder op kosten kan jagen. "Dit kost allemaal tijd en geld.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee