Geen soepelere regeling voor betaald parkeren Valkenburg

© ANP

Wie in de parkeergarage van Aan de Kei in Valkenburg wil parkeren om boodschappen te doen, zal daar gewoon voor moeten blijven betalen.

Jeroen Geerts

Dat laat het college van Valkenburg aan de Geul weten naar aanleiding van vragen van de Valkenburgse Senioren Partij.

RegelingDe nieuwe partij rond oud-SP’er Jef Kleijnen probeert al een tijdje soepeler regelingen voor het betaald parkeren in het Geulstadje voor elkaar te krijgen. Ze hoopten vooral op een regeling waarbij mensen de eerste twee uur gratis zouden kunnen parkeren in de parkeergarage van het nieuwe winkelcentrum Aan de Kei. Maar dat zou volgens het college een veel te dure aangelegenheid zijn.

KostenneutraalDe gemeenteraad heeft bewust het besluit genomen dat er altijd betaald moet worden in de garage. De garage zou kostenneutraal moeten zijn. Dit betekent dat de kosten die gemaakt zijn om de garage te bouwen, teruggehaald moeten worden uit de parkeerinkomsten. Bij gratis parkeren loopt de gemeente niet alleen die inkomsten mis, het zou flinke extra kosten met zich mee brengen om alle parkeermeters en andere apparatuur weer aan te passen.

Sowieso gaat - deels - gratis parkeren voorbij aan één van de doelstellingen van de gemeente die gesteld zijn toen besloten werd de garage te bouwen: het terugdringen van de toch al grote parkeerdruk in het centrum van het Geulstadje. "Hogere parkeerdruk leidt tot verlaging van de leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee