Zomerparkfeest Venlo trekt recordaantal bezoekers

Print

Afbeelding: Lé Giesen

Venlo - Op het Zomerparkfeest in Venlo waren zaterdagavond op het moment dat headliner Johan begon te spelen 16.000 bezoekers aanwezig. Een nieuw bezoekersrecord volgens de organisatie.

Marc Nelissen van Zomerparkfeest spreekt van een "meer dan geslaagde editie”, waarbij vooral vrijdag en zaterdag er qua aantallen bezoekers uitzonderlijk goed waren. Naast het bezoekersrecord op zaterdag waren er vrijdag tijdens het concert van De Jeugd van Tegenwoordig ongeveer 15.500 mensen in het Julianapark.

Ruimte genoeg
Tot problemen leidde die drukte op beide dagen niet, zo stelt Nelissen. "We hebben met de nieuwe indeling van het terrein een capaciteit van 20.000 bezoekers. Dus ondanks de drukte was er ruimte genoeg. Er hebben zich ook geen problemen of incidenten voorgedaan.”

Lees ook: Kunst, film en poëzie: de onbekendere hoekjes van het Zomerparkfeest

De drukte noopte de organisatie wel tot het versneld openen van het aantal barren op het festivalterrein. "Normaal gesproken gaan die was tegen de avond open, maar nu moesten we extra vrijwilligers optrommelen om ze eerder te bemannen, omdat het tijdens de Picknick der Gebroken Harten drukker dan voorgaande jaren was.”

Toiletten
Ook werd zaterdag gezorgd voor een verdubbeling van het aantal toiletten, nadat er vrijdagavond lange rijen ontstonden voor de twee toiletpunten op het terrein. "Luxeproblemen”, zo noemt Nelissen die besluiten.

Hoeveel bezoeken er de afgelopen vier dagen in totaal zijn geteld, kon en wou Nelissen gisteren nog niet zeggen, omdat het festival nog in volle gang was. Volgens de voorzitter van het evenement hebben zich geen incidenten voorgedaan op het terrein.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje