Piloten KLM dreigen nu ook met staking

Toestellen van KLM op een pier van luchthaven Schiphol.

Toestellen van KLM op een pier van luchthaven Schiphol.© ANP

Na Ryanair dreigen nu ook piloten van KLM het werk neer te leggen. Piloten broeden op een staking als KLM niet voor vrijdag belooft hun werkdruk te verlichten.

Redactie

Dat blijkt uit een brief die de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) naar de eigen achterban heeft gestuurd, meldt De Telegraaf. Onduidelijk is wanneer de staking van start moet gaan als de luchtvaartmaatschappij geen gehoor geeft aan de eisen.

VerlichtingDe piloten eisen verlichting van de werkdruk en meer salaris. De onderhandelingen zitten in een impasse sinds de leden van de VNV in mei een met de KLM gesloten cao-akkoord verwierpen.

In juli werd nogmaals een principeakkoord over een nieuwe cao met KLM weggestemd door leden van de pilotenvakbond VNV. KLM erkent in een reactie dat de onderhandelingen zich 'in een moeilijke fase' bevinden.

RyanairBij concurrent Ryanair werd vrijdag gestaakt. Daar zijn de afgelopen week de vakantieplannen van zo'n 55.000 reizigers in de war geschopt door een conflict tussen de piloten en de Ierse luchtvaartmaatschappij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee