Branddrama in Brabant: buurman redt vader en zoontje, moeder (32) komt om

Brandweerwagens in Etten-Leur. ©

Brandweerwagens in Etten-Leur. © © BN/De Stem/Obscura Foto

Bij een brand in een schuur in Etten-Leur is in de nacht van zondag op maandag een 32-jarige vrouw omgekomen. Haar man en hun 2-jarige zoontje raakten gewond.

BN/De Stem/Cobine van der Louw en Karen Luiken

Moeder Linda, vader Hendrik en hun zoontje Djeno gebruikten de schuur tijdelijk als woning. Het huis waar de schuur bij hoort, is van de 67-jarige Henk.RuitjeDe brand werd diep in de nacht ontdekt door buurman Frans. Hij klom over de schutting en sloeg een ruit van het schuurtje in. Hendrik gaf zijn zoontje over aan Frans. Daarna probeerde hij zich om te draaien om Linda te redden, maar er was te veel vuur. Er zat niets anders op dan ook via het raam naar buiten te klimmen.ZiekenhuisHendrik is bij Henk onder de douche gezet. Djeno liep kleine wondjes op door het kapotte raam waar hij doorheen is gegaan. De twee zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hendrik is volgens de politie ernstig verbrand en zou kunstmatig in coma worden gehouden. Hulpdiensten probeerden zijn vrouw nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten, zei een woordvoerder van de politie. Linda overleefde de brand niet.

Veel bekijksDe hulpdiensten, waaronder ook een traumahelikopter, kwamen massaal ter plaatse en trokken veel bekijks in de buurt.

Of het gezin toestemming had om in de schuur te verblijven en of het pand brandveilig was, moet blijken uit onderzoek van de technische recherche.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee