Parkje in Amby ontsierd door 'hangplek' vol rotzooi

In het parkje op de hoek Terblijterweg/Discusworp is een provisorische ‘huiskamer’ ingericht.

In het parkje op de hoek Terblijterweg/Discusworp is een provisorische ‘huiskamer’ ingericht. © Etienne van Sloun

© Etienne van Sloun

© Etienne van Sloun

thumbnail: In het parkje op de hoek Terblijterweg/Discusworp is een provisorische ‘huiskamer’ ingericht.
thumbnail:
thumbnail:

Het parkje op de hoek Terblijterweg/Discusworp in Amby herbergt verscholen tussen het groen een 'kampement' van samengeraapt meubilair en is omgeven door afval.Volgens omwonenden is de plek al sinds enkele maanden een vrijplaats voor lieden die er bier drinken, drugs gebruiken en rotzooi achterlaten. De gemeente is op de hoogte gebracht van de 'verloedering' op de spontaan ontstane hangplek.

Sjak Planthof

Buurtbewoner Etienne van Sloun laat dagelijks de hond uit in de buurt van de hoek Terblijterweg en Discusworp, vlakbij het United World College. Daar ligt ook een parkje. Verscholen tussen het groen trof hij vorige week sporen aan van iets wat nog het beste als een rudimentair soort kampement kan worden beschreven.

'Huiskamer'Afvaldumping in de natuur is geen zeldzaamheid. Maar wat Van Sloun zag was toch wel bijzonder. Niet alleen lege flessen en blikjes en chipszakken lagen verspreid tussen het groen. Er was ter plekke een ‘huiskamer’ in de openlucht ingericht. Met een leren zitbank, een massieve eettafel, en een complete set terrasstoelen. Onder de tafel staan twee kratten met lege bierflesjes. Op de grond een paar lege plastic wietzakjes. Netjes uitgespreide speelkaarten op het tafelblad geven de indruk dat daags voordat Van Sloun het stilleven vastlegde er nog een potje gekaart is.

Mini-goalEen loshangende provisorische overkapping van dekzeil dient of diende voor de ‘bewoners’ waarschijnlijk als schuilplek tegen de zon van de afgelopen tijd. Een mini-goaltje wekt de indruk dat er niet alleen gerelaxed werd. Een stapel takken getuigt van een barbque die er gehouden is.

WK voetbalVan Sloun plaatste een foto op Facebook. Iemand wist vervolgens te vertellen dat het ‘kampje’ zich er al enkele maanden bevindt. Een ander concludeerde het hier ‘Oranje zeil, een doel, lege flessen’ om de resten van het WK voetbal ging. Anderen opperden: krakers, kwajongens, of oudere hangjeugd.

Buiten BeterWandelaars lieten aan Van Sloun weten dat zij al met handhaving van de gemeente Maastricht hadden gebeld over wat ze hadden aangetroffen. Zelf heeft hij vorige week via de Buiten Beter App de gemeente op de hoogte gebracht van de rommel in het parkje.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee