Skateboardster Candy kijkt na zege in Vigo uit naar Olympische Spelen

Print
Skateboardster Candy kijkt na zege in Vigo uit naar Olympische Spelen

Candy Jacobs (rechts op de foto) en Keet Oldenbeuving in Vigo. Afbeelding: Facebook Candy Jacobs

Venlo - Skateboardster Candy Jacobs heeft zondag in het Spaanse Vigo de World Cup-wedstrijd gewonnen.

De 28-jarige Tegelse zegevierde in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. "Dit is de grootste wedstrijd van het jaar", zegt ze voldaan. "Het prijzengeld bij de mannen en vrouwen is gelijk en dat is zeldzaam. Normaal gesproken krijgen vrouwelijke skaters maar eenvijfde of eentiende van wat mannen krijgen."

Nummer één
De overwinning in Vigo leverde haar 3.000 euro op. Maar meer nog telde voor Candy dat ze de Braziliaanse Leticia Bufoni, de nummer één van de wereld, de baas kon blijven. "Ja, zij is een van de beroemdste en beste vrouwelijke skateboardsters. Dat ik haar achter me heb kunnen laten is echt speciaal."

Olympische Spelen
Het grote doel is al bepaald: in 2020 doet Candy mee aan de Olympische Spelen in Tokio. Skateboarden is dan voor het eerst een olympische sport. In oktober zijn in Brazilië de eerste kwalificatiewedstrijden voor skaters om zich te plaatsen voor de Zomerspelen. "Ik ga echt mijn best doen", zegt ze gemotiveerd. 

Candy's liefde voor het skateboarden begon op 13-jarige leeftijd. Op pleintjes en in skateparken beoefende ze de sport. Sinds drie jaar skate ze op professioneel niveau en reist ze de hele wereld over. In totaal is Candy zo'n haf jaar weg van huis, omdat ze veel wedstrijden skate in onder andere Amerika, Zuid-Afrika en Brazilië. 


Candy Jacobs in actie tijdens de World Cup in Vigo.