Ruim 300 gewonden bij Spaans festival na instorten houten kadevloer

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de Spaanse stad Vigo zijn tijdens een festival meer dan 300 mensen gewond geraakt toen een houten kade waarop zij stonden instortte, zo melden lokale media. Vijf personen zijn er slecht aan toe en zo'n 130 anderen werden behandeld voor verwondingen of omdat ze in shock waren.

AD

De betrokkenen hadden zich zondag verzameld voor het sport- en muziekfestival O Marisquino, dat gehouden wordt op de boulevard As Avenidas, aan de haven van Vigo. Het incident deed zich kort voor middernacht voor, tijdens het optreden van de uit Mallorca afkomstige rapper Rels B. Sommige slachtoffers kwamen in zee terecht toen de 30 meter lange en 10 meter brede houten constructie het begaf. Duikers hebben gezocht naar mogelijke slachtoffers die onder water klem hadden kunnen zitten. Vijf van de gewonden verkeren in ernstige toestand, maar er is geen sprake van dodelijke slachtoffers.

Springend publiekVolgens burgemeester Abel Caballero van de havenstad zijn er onder de zwaargewonden twee kinderen. Wat de oorzaak van het instorten van de houten kade is, is vooralsnog onbekend. "Het zou te maken kunnen hebben met het springen van het publiek", zegt havenvoorzitter Enrique López Veiga. De meeste gewonden werden ter plaatse behandeld en vervolgens overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving. Anderen probeerden na het ongeval een veilig heenkomen te vinden uit de menigte. Reddingswerkers zoeken in de jachthaven verder naar mogelijke slachtoffers. Tot nu toe is er niemand gevonden, maar de hulpdiensten breiden het zoekgebied uit. Ook zijn thermische camera's ingezet om te kijken of er slachtoffers onder het puin lagen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee