Bezoekersrecord voor het Limburg Festival

Print
Bezoekersrecord voor het Limburg Festival

Theater Gnaffel tijdens het Limburg Festival in Vlodrop, met Marieke Braaksma (l) en Rianne de Reu. Afbeelding: De Limburger/Loraine Bodewes

Limburg Festival heeft afgelopen editie (van 8 tot en met 12 augustus) ruim 50.000 bezoekers gehad op de in totaal 187 voorstellingen op 35 locaties in Midden-Limburg.

De organisatie spreekt van een bezoekersrecord. Het festival had een bezettingsgraad van 90 procent. TOM Cruise en Ommetje Opera waren ver voor aanvang uitverkocht. Net als de voorstellingen van Bleekneusjes, George Eran en BOT.

Het festival vond plaats in de gemeentes Leudal, Maasgouw, Roermond, Weert, Nederweert, Echt-Susteren, Roerdalen en het Duitse Wassenberg. Het credo van het Limburg Festival 'bijzonder theater op bijzondere locaties' is volgens de organisatie weer waar gemaakt. Zo waren er voorstellingen te zien in een gemeentehuis, een transportloods, tussen de kippen op een boerderij, bij een oud sanatorium, op uitgestrekte landerijen en op Mooder Maas.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen