'Grappige' dronken trucker verzint bedreiging met mes en belandt in cel

© iStock

Een grap van een Litouwse vrachtwagenchauffeur heeft de politie in Weert zaterdagmiddag druk beziggehouden.

Redactie

De Weertse politie kreeg een melding dat er een bedreiging met een mes had plaatsgevonden bij een restaurant naast de A2.

InvloedDaarop werd een Litouwse vrachtwagenchauffeur aangehouden. De verdachte was onder invloed van alcohol en gedroeg zich tegendraads.

Terwijl de politie de trucker naar het cellencomplex bracht, ging de politie op zoek naar de melder omdat het voor de agenten niet duidelijk wat er was gebeurd.

GrapjeNadat de verdachten uren vast had gezeten, biechtte hij uiteindelijk op dat het een grapje was en dat hij zelf de melding had gedaan bij 112.

Daarbij had hij dus ook zijn eigen signalement als verdachte doorgegeven. Op de vraag waarom hij dit deed, wist hij geen antwoord te geven.

RechterDe politie kon er niet mee lachen. De bedreiging werd geseponeerd, maar de man werd wel meteen opnieuw aangehouden voor het oneigenlijk gebruik van een alarmnummer.

Dankzij zijn eigen grap heeft hij de hele middag op het politiebureau vastgezeten en mag hij zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee