Sportpark voetbalclub Tegelen voortaan rookvrij

© iStock

Ere wie ere toekomt, zegt voorzitter Tom Orval van Sportclub Irene. Dankzij Kevin Janssen, lid van de voetbalclub uit Tegelen, is het sportpark rookvrij.

Peter Heesen

Rokers mogen alleen onder het afdak naast de kantine een sigaret opsteken. De rest van het sportpark is voortaan ‘verboden gebied’ voor rokers.

RokenJanssen vond het niet kunnen dat binnen de lijnen wordt gesport, terwijl buiten de lijnen wordt gerookt. Op verzoek van het bestuur bedacht hij een plan de campagne om aan te sluiten bij de beweging die streeft naar een ‘rookvrije generatie’.

Die beweging vindt dat opgroeiende kinderen beschermd moeten worden tegen tabaksrook en de verleiding om zelf te gaan roken.

Goede voorbeeldVoorzitter Orval van Irene vindt dat de 'grootste voetbalclub van Venlo', met 950 leden, verplicht is het goede voorbeeld te geven. De kantine was al langer rookvrij, maar nu volgt de rest van het sportpark.

Overigens is Irene niet de eerste voetbalclub in Limburg die rookvrij is. IVO uit Velden en VV Bunde zijn de echte pioniers, weet de KNVB. Parkmanager Tom van Weert van SV Velden, waaronder de voetbal- en korfbalclub vallen, wist het sportcomplex in mei 2017 al tot rookvrij gebied te verklaren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee