Aantal gewonden door instorten Spaans podium stijgt

Mogelijk heeft het plankier het begeven door springend publiek

Mogelijk heeft het plankier het begeven door springend publiek© BY-SA JACOBO PÉREZ

Het aantal mensen dat gewond is geraakt door het instorten van een podium in de Spaanse stad Vigo is opgelopen tot 377. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten gemeld aan het Spaanse persbureau Europa Press.

ANP

Zeven gewonden liggen nog in in het ziekenhuis. Zij kregen maandag bezoek van Alberto Núñez Feijóo. Hij is de leider van de noordwestelijke regio Galicië. Geen van de gewonden in het ziekenhuis verkeert in levensgevaar.

FestivalDe gewonden vielen zondagavond toen een podium instortte. Dat gebeurde tijdens het sport- en muziekfestival O Marisquino. Op het moment dat het podium het begaf was rapper Rels B uit Mallorca aan het optreden.

ZeeSommige slachtoffers kwamen in zee terecht toen de 30 meter lange en 10 meter brede constructie het begaf. Duikers hebben gezocht naar mogelijke slachtoffers die onder water klem hadden kunnen zitten.

Ook werden thermische camera's ingezet om te kijken of er slachtoffers onder het puin lagen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee