Koala vliegt in stijl naar nieuw thuis in Schotland

Print
Koala vliegt in stijl naar nieuw thuis in Schotland

Afbeelding: RZSS Edinburgh Zoo

Koala Tanami had niets te klagen over zijn reis naar zijn nieuwe huis in de dierentuin Edinburgh. Het beestje vloog vorige week vanuit Düsseldorf met een passagiersvliegtuig naar de Schotse hoofdstad.

Omdat koala's zo gevoelig zijn, worden ze niet in het vrachtruim vervoerd, maar mogen ze tussen de andere passagiers op een stoel zitten. Wel in een kooi natuurlijk.

Gevoelig
De 19 maanden oude Tanami werd tijdens de vlucht van een uur en drie kwartier goed in de gaten gehouden door verzorgers van de dierentuin. "Koala’s zijn zeer gevoelige dieren, dus speciale voorzorgsmaatregelen zijn nodig als we ze vervoeren", aldus Darren McGarry van de Edinburgh Zoo.

Schattig
Bij aankomst keken andere passagiers wel even vreemd op. "We verwelkomen hier reizigers van over de hele wereld, maar ze zijn niet allemaal zo speciaal en schattig als een koala", zei vliegveld directeur Gordon Dewar volgens Schotse media.

Tanami verhuist van de dierentuin in Duisburg naar die van Edinburgh om daar deel te nemen aan een fokprogramma. Volgende week maakt een andere koala, Toorie, de omgekeerde reis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen