Nederlandse Dansdagen en festival jong! brengen samen jeugddans

Print
Nederlandse Dansdagen en festival jong! brengen samen jeugddans

Papier 3+ van Dadodans is te zien op de overlappende dag van de Dansdagen en festival jong! in Maastricht. Afbeelding: Theater aan het Vrijthof

De Nederlandse Dansdagen koppelt de slotdag van het jaarlijkse dansfestival in Maastricht dit jaar aan festival jong!, met een dag die in het teken staat van dans voor jeugdige dansliefhebbers.

Normaal gezien vinden de Nederlandse Dansdagen altijd het eerste weekend van oktober plaats en festival jong! meestal een week later. Door de verbouwing van de grote zaal van Theater aan het Vrijthof verschuiven de dansdagen echter naar het tweede weekend, waardoor ze samenvallen met het jeugdfestival dat altijd in de herfstvakantie plaatsvindt.

Dit resulteert in samenwerking op zondag 14 oktober. In AINSI aan de Lage Kanaaldijk staat die dag geheel in het teken van dans voor de jongsten. Te zien is dan de voorstelling Papier 3+ van Dadodans | Gaia Gonelli, winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2017.  Met Cie. Woest's Balancing Bodies 8+ is ook de genomineerde voor de Jong Publiek prijs van dit jaar te zien.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje