Saar (7) helpt verwoest Lombok

Print
 Saar (7) helpt verwoest Lombok

Afbeelding: prvéfoto

Boos op de aarde was ze. Terwijl ze stond te trillen tijdens naschokken van de aardbevingen schreeuwde ze boos tegen de bodem: "nou stop ermee!"

Saar Willemsen (7) uit Maastricht maakte met haar ouders en broertje Mees (10) op haar laatste vakantiedag op Lombok de aardbevingen mee. Het maakte indruk, vertelt haar moeder Karen Janssen. "We hebben echt heel veel geluk gehad." Saar besloot actie te ondernemen voor Lombok en haalde in een paar dagen tijd meer dan 1300 euro op.

In puin
Het gezin was tijdens de aardbevingen relatief veilig in het nauwelijks getroffen zuiden, maar allerlei gebieden die ze eerder tijdens hun vakantie bezochten liggen in puin.

"Het is een primitief eiland. De mensen zijn heel gelukkig met elkaar en heel optimistisch. Maar hierbij hebben ze echt de hulp van anderen nodig.”

Heuvelland vierdaagse
Saar besloot afgelopen weekend de Heuvelland4daagse te lopen voor Lombok. Ze collecteerde tijdens de wandeltocht en haalde in de buurt sponsorgeld op. Het merendeel is al overgemaakt naar Indonesië.

Zo heeft een verwoest hotel waar het gezin deze vakantie overnachtte op de Gili-eilanden een som geld gekregen. Verder wordt een getroffen gids die het gezin deze vakantie rondleidde gesteund en gaat er geld naar een weeshuis. "Saar doet vaker acties voor allerlei goede doelen, maar dit is een ervaring die ze niet snel gaat vergeten."