Dit weten we tot nu toe over de ingestorte brug in Genua

Print
Dit weten we tot nu toe over de ingestorte brug in Genua

Afbeelding: AFP

In de Italiaanse havenstad Genua is dinsdagochtend de ponte Morandi, een viaduct dat deel uitmaakt van snelweg A10 ingestort. Een overzicht van wat we tot nu toe weten.

-Iets na 12.00 uur stortte een deel van het viaduct in dat bekendstaat als de Morandi-brug.

-De brug, die meer dan een kilometer lang is, stortte in over een lengte van zo'n honderd meter. Brokstukken kwamen op huizen en het spoor terecht. De snelweg is nog steeds dicht, het treinverkeer is inmiddels weer op gang gekomen.

-Er zijn zowel doden als gewonden gevallen. Volgens de laatste cijfers zijn er 35 mensen omgekomen

-Het is nog niet bekend of er Nederlandse slachtoffers zijn. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten contact te hebben met de Italiaanse autoriteiten. Mensen met hulpvragen kunnen terecht bij een speciaal telefoonnummer: +31 247 247 247.

-Aan de brug werd onderhoud gepleegd. Om die reden was er een hijskraan bij geplaatst.

-Het regende zowel maandag als disndag flink in Genua. Om die reden was code oranje afgekondigd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen