Roda wil minder betalen voor stadion

Print
Roda wil minder betalen voor stadion

Kees Kuijken (links), Carel Bouckaert (midden) en Harm van Veldhoven (rechts) tijdens de supportersavond van Roda JC in stadioncafe de Gele Kaart. Afbeelding: Johannes Timmermans

Roda JC wil minder gaan betalen voor het gebruik van het Parkstad Limburg Stadion.

Het verlagen van de huur is een van de manieren waarop de club de broekriem wil aanhalen, zo vertelde Carel Bouckaert dinsdagavond op een informatiebijeenkomst voor supporters. Bouckaert voert het woord namens de G7, een groep ondernemers die de aandelen van Roda-eigenaar Frits Schrouff beheert en druk doende is de club te saneren.

Geen keuze
Hij maakte aan de fans duidelijk dat Roda niet langer voornemens is de 800.000 euro huur op te hoesten. "Dat is gewoon niet op te brengen. We gaan op 10 september ons verhaal doen in de gemeenteraad. Daar zullen we ze aangeven dat ze geen keuze hebben", stelde Bouckaert resoluut. "Ik wil wel eens zien wie hier de stekker uit gaat trekken. Dat zal de gemeente in ieder geval niet zijn."

Verbazing
Bij de gemeente Kerkrade wordt met verbazing gereageerd op de uitlatingen. Wethouder financiën Bert Bejas (CDA) zegt van niets te weten. "Hier is mij niets van bekend. We hebben laatst een kennismakingsgesprek gehad en toen is afgesproken dat ze op 10 september aan de Kerkraadse politiek komen mededelen hoe de vlag er bij Roda JC bijhangt. Dat is de enige afspraak die er nu ligt. Ik ben zeer verrast door deze uitspraken."

Weinig begrip
De huur van het Parkstad Limburg Stadion is al langer een heikel punt in Kerkrade. Het bedrag dat Roda moet betalen werd een paar jaar geleden al eens verlaagd van 1,1 miljoen naar 800.000 euro. Bij Ons Kerkrade, de grootste oppositiepartij, kan de mededeling van de Roda-top dan ook op weinig begrip rekenen. "Hoe Roda het regelt, zal mij een worst wezen", reageert fractievoorzitter John Roland fel. "De heren kunnen wel wat mededelen, maar wij gaan in ieder geval niet akkoord."

Ook bij Burgerbelangen, de grootste partij in de gemeenteraad, weten ze nergens van. "Dit verrast mij zeer zeker", laat fractievoorzitter Alexander Geers weten. "We hebben officieel nog niks gehoord, dus we moeten even afwachten."