Tbs'er Rooyse Wissel verdacht van verkrachting medewerkster

Print
Tbs'er Rooyse Wissel verdacht van verkrachting medewerkster

Afbeelding: Le Giesen

Oostrum - De medewerkster van tbs-kliniek de Rooyse Wissel die afgelopen mei in het ziekenhuis belandde nadat ze was aangevallen door een patiënt, blijkt ook door hem te zijn verkracht.

Dat bleek woensdag tijdens een proforma zitting in de zaak. Uit twee psychologische en psychiatrische rapporten blijkt dat de kans groot is dat de verdachte in herhaling valt.

Dagactiviteiten
De verkrachting vond op 6 mei van dit jaar plaats bij het dagactiviteitencentrum op het terrein van de kliniek. 

De verdachte, de 31-jarige Jacobus P., zit momenteel in een speciale afdeling voor psychiatrische patiënten in het het huis van bewaring in Zwolle. Hij zat daarvoor al een aantal jaren in de Rooyse Wissel in verband met een oude strafzaak. Volgens zijn advocaat was dat niet vanwege een zedendelict, maar zat hij vast voor een geweldsdelict. Hij zat in het eindtraject van zijn behandeling.

P. zei zelf woensdag voor de rechtbank dat "dit niet had mogen gebeuren."

Gevangenisstraf
Volgens advocaat Kemper zal de discussie tijdens de inhoudelijke zitting later dit jaar vooral gaan over de vraag of het verdere verloop van de tbs-behandeling gekoppeld moet worden aan een eventuele gevangenisstraf.

Over de vraag of er daadwerkelijk sprake is van verkrachting of aanranding bestaat volgens de raadsman weinig discussie. "Alles wijst op een verkrachting."

In de rechtszaal was woensdag ook een tiental medewerkers van de Rooyse Wissel aanwezig. Het is niet voor het eerst dat een medewerkster van de Rooyse Wissel wordt aangevallen, mishandeld en aangerand.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen