Terugkeer Braeken is in strijd met code

Print
Terugkeer Braeken is in strijd met code

Afbeelding: Ermindo Armino

Een re-integratie van oud-wethouder Barry Braeken bij de gemeente Heerlen is niet mogelijk. Dit zou namelijk in strijd zijn met de integriteitscode.

Deze code is door de gemeenteraad zelf vastgesteld. Hierin staat onder meer dat een voormalig wethouder niet meer als ambtenaar kan worden ingehuurd bij dezelfde gemeente.

Voorstel

Het voorstel om Braeken tijdelijk als projectleider of adviseur terug te halen naar het gemeentehuis werd onlangs gedaan door raadslid Henk Butink (Stadspartij), in vragen over het wachtgeld waarop Braeken recht heeft. Volgens Butink zou de ervaring van de oud-wethouder van de PvdA, die eind ­januari plots om privéredenen ­opstapte, goed te gebruiken zijn in Heerlen. „Hij kent de dossiers, de netwerken en de opgaven voor de stad.”

Daarbij ging het Butink bovendien 'om het principe dat hij inzetbaar is zolang zijn uitkering ten laste van de gemeentekas komt'.

”Het is wel eerder in Nederland voorgekomen dat een wethouder na zijn aftreden werk deed voor de gemeente, maar in Heerlen gaat dat niet gebeuren, licht wethouder ­Peter van Zutphen toe. „Wij hebben besloten dat dit in strijd is met de ­integriteit.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje