Molenaar: 'Qua karakter staan we er uitstekend op'

Print
Roda JC kan bij de seizoenouverture thuis tegen Jong Ajax vrijdagavond (20.00 uur) geen beroep doen op middenvelders Nicky Souren en Ognjen Gnjatic.

Souren heeft een scheurtje in het bovenbeen, Gnjatic heeft last van zijn voet.

Hielspoor
De Bosniër, die dichtbij een terugkeer is, was de afgelopen tijd niet de enige met voetklachten. "Vier anderen kampten met hetzelfde probleem. Dat kan komen door het harde veld, de hittegolf en door de lange periode waarin ze vakantie vierend op slippers liepen, wat kan leiden tot hielspoor", zegt trainer Robert Molenaar.

Hij kijkt met een goed gevoel terug op de voorbereiding. "Na alles wat geweest is – de degradatie en alles wat dat met zich mee bracht – was het prettig weer op het veld te staan. Na zes weken oefenen, wordt het tijd voor het echte werk. Alleen qua teamsamenstelling komt de competitie misschien nog iets te vroeg."

'Veel priegelen'
Tegenstander is Jong Ajax, de regerend kampioen in de eerste divisie. "Die ploeg gaat niet afwachten. Het is een heel technisch team, dat is Ajax eigen. In aanvallend opzicht kunnen zij veel snelheid maken. Ook veel priegelen: een afwachtende houding aannemen en dan opeens versnellen. Dat kenmerkt de hele club. Kansen voor ons zijn er op het moment dat we de tegenaanval kunnen spelen. Daar is Ajax niet altijd even sterk in."

Titelkandidaat
Volgens zijn collega-trainers in de eerste divisie, die zich in Voetbal International uitspreken, is het Roda JC van Molenaar één van de titelkandidaten. "Dat is ook de ambitie. We gaan elke wedstrijd in om te winnen. Dat andere trainers ons in het rijtje favorieten scharen, is meer gebaseerd op historisch besef, het feit dat we net gedegradeerd zijn en de grootte van het stadion dan op het aankoopbeleid. Daarin zijn we achter de feiten aan komen te lopen. Maar dat wil niet zeggen dat we niet staan voor deze groep. Die verdient het om serieus te worden genomen."

De seizoenstart is met wedstrijden tegen Jong Ajax, Almere City, FC Twente en NEC ronduit lastig te noemen. "Kwaliteit is er voldoende, het is afwachten of dat er ook uit komt tegen die ploegen. Als we zes wedstrijden achter de rug hebben, weten we meer. Voor nu staan we er goed op. Qua karakter zelfs uitstekend."