Dodental instorten brug Genua terug naar 38

Print
Dodental instorten brug Genua terug naar 38

De brug in Genua na de instorting. Afbeelding: AP

De autoriteiten hebben donderdag gemeld dat er voor zover bekend 38 mensen om het leven zijn gekomen bij het instorten van een cruciale verkeersbrug dinsdag in Genua.

Eerder werd gesproken van 39 en zelfs 42 doden. Het officiële dodental is echter voorlopig, want in de puinhopen van de vierbaansweg en brugpijler wordt nog gezocht naar autowrakken en slachtoffers. Vijftien gewonden liggen in ziekenhuizen van wie er negen levensgevaarlijk gewond zijn.

Lees ook: Dit weten we tot nu toe over de ingestorte brug in Genua

Tientallen auto's stortten circa 45 meter naar beneden en kwamen in het riviertje de Polcevera of op de oevers tussen brokstukken van de verkeersbrug terecht. De uit de jaren zestig stammende 1,2 kilometer lange verkeersbrug overspande een spoorwegcomplex, een industrieterrein en woonwijken.

Te weinig onderhoud
Naar schatting 630 geëvacueerde mensen zijn hun woning kwijt, omdat die onder de restanten van de brug staan. Het zou te gevaarlijk zijn er terug te keren. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de instorting is. De Italiaanse regering richt haar pijlen op de beheerders en exploitanten van de tolweg A10, die te weinig aan onderhoud zouden hebben gedaan. De onderneming Autostrade per l'Italia weerspreekt dat.

Minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, is op sociale media in opspraak geraakt, omdat er te zien is dat hij zich dinsdagavond op Sicilië opgewekt en uitstekend vermaakte met eten, drinken en enthousiaste partijgenoten van zijn (rechts-populistische) Lega.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen