Veel steun voor actiegroep hotel Koningsbosch

Print
Veel steun voor actiegroep hotel Koningsbosch

Afbeelding: Curio

Koningsbosch - De petitie van het actiecomité voor het hotel in het voormalige klooster van Koningsbosch is bijna duizend keer getekend.

De actiegroep die de gemeente ertoe wil bewegen vaart te zetten achter de afwikkeling van de vergunningaanvraag voor een hotel in het oude klooster van Koningsbosch, krijgt veel bijval vanuit de gemeenschap. Volgens initiatiefnemer Joseph Loete is de door de actiegroep uitgezette petitie inmiddels 950 keer getekend. "En je mag per e-mailadres maar één keer ondertekenen, dus het aantal personen dat de petitie steunt ligt hoger”, legt Loete uit. "Dit is toch een behoorlijk aantal als je ervan uitgaat dat Koningsbosch tussen de 1600 en 1700 inwoners heeft.”

Kritisch
De actiegroep is kritisch op de gemeente Echt-Susteren. Ze vindt dat het te lang duurt voordat de gemeente een definitief besluit neemt over de vergunningaanvraag voor het hotel, dat geëxploiteerd zou gaan worden door het internationaal opererende Hilton.

Aanvullend onderzoek
De gemeente stelt op haar beurt ­gebonden te zijn aan het Landelijk Bureau Bibob (LBB), dat nu voor de tweede keer een aanvullend onderzoek doet naar projectontwikkelaar Gelasius. Het LBB toetst of het project mogelijk wordt gefinancierd met crimineel geld en of de kans bestaat dat het in de toekomst gebruikt gaat worden voor criminele doeleinden.

De eerste conclusie van het LBB was dat er een ‘zeer ernstig gevaar’ was dat dit zou gebeuren bij het hotelproject. Gelasius, dat stelt dat er niets mis is met de financiering van het project, heeft meerdere zienswijzen ingediend om het tegendeel te bewijzen en deze worden nu onderzocht.

Lees ook: Ontwikkelaar hotel Koningsbosch luidt noodklok

Ernstige tijdnood
De ontwikkelaar luidde vorige week de noodklok. Gelasius vreest in ernstige tijdnood te komen met het project nu de gemeente de resultaten van een tweede aanvullend Bibob-onderzoek wil afwachten. Hilton heeft namelijk september als deadline gesteld om de vergunning binnen te hebben voor het project.

De gemeente liet gisteren via een woordvoerder weten afhankelijk te zijn van het LBB, en in het verlengde daarvan van justitie. "Wijzelf kunnen de zaak niet versnellen.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje