DocMorris in Heerlen gaat flink uitbreiden

Print
DocMorris in Heerlen gaat flink uitbreiden

Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

De Heerlense internet- apotheker DocMorris, gevestigd op bedrijventerrein Avantis, gaat uitbreiden. Dat heeft het Zwitserse moederbedrijf de Zur Rose Group bekendgemaakt.

Naast het huidige hoofdkantoor in Heerlen komt een nieuw logistiek gebouw van 20.000 vierkante meter. In de eerste helft van 2020 moet het pand klaar zijn.

Daarna kan de internetapotheker dertig miljoen pakketten per jaar versturen. Dat is drie keer zoveel dan nu het geval is. Op de langere termijn wil DocMorris­ in Heerlen zelfs zo hard groeien dat er maximaal vijftig miljoen pakketten verzonden kunnen worden.

Goed halfjaar
DocMorris heeft een goed eerste halfjaar achter de rug. Het bedrijf boekte een omzet van ruim 291 miljoen euro, in de eerste helft van 2017 was dat ongeveer 210 miljoen euro.

Een groot deel van die hogere omzet komt door overnames die Zur Rose Group en DocMorris de afgelopen maanden hebben gedaan. Zo werd onder meer internetapotheker Vitalsana overgenomen. Ook besloot DocMorris zich aan te sluiten bij de Duitse postorderapotheek Eurapon.

Moederbedrijf
Ook het moederbedrijf Zur Rose Group Zwitserland draaide goed in de eerste helft van 2018. De omzet steeg met bijna 30 procent vergeleken met de eerste helft van 2017. Het bedrijf heeft echter nog wel een verlies van 17,6 miljoen Zwitserse frank (ruim 15 miljoen euro).