VVV-trainer Steijn: ‘Ik ga met dezelfde elf beginnen’

Print
VVV-trainer Steijn: ‘Ik ga met dezelfde elf beginnen’

Afbeelding: ANP Pro Shots

VVV-trainer Maurice Steijn begint zaterdagavond om half zeven, als zijn ploeg het in De Koel opneemt tegen Ajax, met dezelfde elf die vorige week Willem II in Tilburg met 0-1 versloegen.

Steijn was tevreden over de collectieve prestatie van zijn ploeg, maar verwacht wel meer variatie in het spel van zijn vleugelspelers Martin Samuelsen en Peter van Ooijen.

"Begrijp me niet verkeerd. Ze hebben goed gespeeld in dienst van het elftal, maar aanvallend gezien moeten ze wel meer diepte in hun spel pakken en voor afwisseling zorgen. Dan kun je een tegenstander verrassen. Dit proces heeft natuurlijk ook tijd nodig omdat ze nieuw zijn", aldus Steijn die zoals bekend niet over de altijd nog geblesseerde Peniel Mlapa kan beschikken. Johnatan Opoku en Jay-Roy Grot beginnen weer op de bank.

Ajax
Zoals Steijn met hetzelfde elftal begint tegen Ajax verwacht de VVV-coach dat zijn collega Erik ten Hag niets wijzigt ten opzichte van de ploeg die afgelopen dinsdag met overmacht Standard Luik versloeg in de derde voorronde van de Champions League. Vorige week zaterdag tegen Heracles Almelo liet Ten Hag Daley Blind, Klaas-Jan Huntelaar en Frenkie de Jong buiten de basis en werd er teleurstellend gelijkgespeeld (1-1).

Steijn: "Ajax speelt woensdag weer in de Champions League tegen Dinamo Kiev, maar ik denk niet dat Ten Hag spelers rust gaat geven. Doet hij dat wel dan staat er evengoed een zeer sterke ploeg tegenover ons. Ajax had die wedstrijd tegen Heracles ook gewoon kunnen winnen. Het is heel simpel. Zaterdag spelen we tegen de beste ploeg van Nederland met de beste spelers."

Opstelling VVV: Unnerstall; Kum, Röseler, Promes, Janssen; Post, Rutten, Susic; Van Ooijen, Seuntejns en Samuelsen.