Vechtpartij in rechtbank: nabestaanden vliegen moordverdachten aan

Print
Vechtpartij in rechtbank: nabestaanden vliegen moordverdachten aan

De flat aan de Sandenburgstraat in Breda, waar de schietpartij plaatsvond. Afbeelding: Bn de Stem/Perry Roovers

Tijdens de rechtszaak tegen de zes Limburgse verdachten van de moord op Kaan Safranti, die op 8 april in Breda met schoten uit een automatisch wapen om het leven werd gebracht, heeft zich een heftige vechtpartij voorgedaan.

Twee nabestaanden van Safranti vlogen ineens de verdachten aan toen die aan het einde van de zaak werden afgevoerd naar hun cel. De vlam sloeg in de pan toen een mannelijke en vrouwelijke verdachte met een kus afscheid van elkaar wilden nemen. Dat schoot de moeder en twee van de broers van de vermoorde Safranti in het verkeerde keelgat. 

Confrontatie
De twee mannen zaten niet op de publieke tribune maar in de zittingszaal. De twee forse mannen ging enorm tekeer. Een van hen gooide, volgens advocaat Sandra Carli, die het incident van heel dichtbij meemaakte met een heel groot horloge richting de verdachten. De parketpolitie kon een directe confrontatie maar ternauwernood voorkomen.

Aangifte
De voorzitter van de rechtbank suggereerde dat een aanklacht tegen betrokkenen wordt ingediend. "Dit is is totaal niet acceptabel”, zei hij. De zittingszaal werd ontruimd en de advocaten van de verdachten werden onder begeleiding naar buiten gebracht. Advocaat Moszkowicz heeft aangekondigd dat hij aangifte gaat doen van bedreiging en poging tot mishandeling.

De zes verdachten uit deze zaak komen allemaal uit Limburg. Het zijn mannen en vrouwen uit Sittard-Geleen, Roermond en Venlo. 

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu