Nederlandse tieners verdacht van in brand steken zes Duitse bussen

Print
Nederlandse tieners verdacht van in brand steken zes Duitse bussen

Afbeelding: iStock

Twee Nederlandse tieners worden ervan verdacht dat ze tijdens een vakantie in Duitsland brand hebben gesticht. Daarbij gingen zes stadsbussen in vlammen op.

Dat melden Duitse media

Remise
De bussen gingen verloren in de nacht van 2 op 3 augustus bij een busremise vlakbij een camping in het Duitse Prüm waar de achttienjarige jongens met hun ouders stonden. Een caravan raakte zwaar beschadigd. De schade bedraagt 150.000 euro.

Het was al snel duidelijk dat de voertuigen in brand waren gestoken. De middag ervoor was namelijk op dezelfde plek al een andere bus in vlammen opgegaan. Het politieonderzoek leidde uiteindelijk naar de twee jongens.

Vrijgelaten
De jongens zijn verhoord door de politie en daarna vrijgelaten. Inmiddels zijn ze waarschijnlijk terug in Nederland. Het onderzoek naar de brand loopt nog. Het is niet duidelijk of ze worden vervolgd.

Het blussen van de brand was vrij lastig. In Prüm was het waterniveau namelijk te laag, waardoor de brandweerlieden eerst elders water moesten halen. Zo'n 50 brandweerlieden waren vervolgens tot vijf uur 's ochtends bezig om het vuur weer uit te krijgen.