Wie wordt Europees schutterskoning?

Print
Wie wordt Europees schutterskoning?

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Neer - Op het Europees Schutterstreffen dat dit weekeinde in Neer wordt gehouden, wordt zaterdag gestreden om de titel van Europees Schutterskoning en Europese Schuttersprins.

Op het schutterstreffen zijn zo’n zeshonderd schutterijen uit onder meer Duitsland, Polen, Oekraïne en Nederland aanwezig. De koningen van een groot aantal van deze schutterijen strijden mee om de Europese titel. De organisatie verwacht dit weekeinde tienduizenden bezoekers.

Lees ook: Niet schieten maar genieten bij Europees Schutterstreffen in Neer

Geen bölkes
Er wordt niet zoals bij het OLS op ‘bölkes’ geschoten, maar op een houten vogel. Wie in de eindronde de vogel naar beneden schiet, is koning. De winnaar in de groep onder de 24 jaar mag zich prins noemen. Naar verwachting zijn de winnaars zaterdagmiddag rond half vijf bekend. Na een huldiging op het terrein gaan ze naar de kerk voor een kroningsmis die om 18.00 uur begint.

Schietdemonstraties
Tijdens de schietwedstrijden worden elders op het terrein ook onder meer schietdemonstraties gehouden. Zondag doen honderden schutterijen mee aan de traditionele optocht door het dorp.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje