Ajax ontsnapt bij VVV na tussenkomst van videoscheidsrechter

Print

Afbeelding: Laurens Eggen

De VAR was VVV zaterdagavond tegen Ajax niet gunstig gezind. Na het bekijken van de videobeelden werd een doelpunt van Martin Samuelsen afgekeurd en kreeg Ajax een strafschop die werd benut door Dusan Tadic: 0-1. Genoeg voor de Amsterdamse zege.

Ajax kreeg in de eerste helft de nodige mogelijkheden, maar stuitte keer op keer op VVV-doelman Lars Unnerstall.

Videobeelden
De ploeg van Maurice Steijn leek hier optimaal van te profiteren toen Martin Samuelsen in de 39e minuut de bal achter Ajax-keeper André Onana werkte. Scheidsrechter Blom beoordeelde echter na het bekijken van de videobeelden dat de Noorse aanvaller van VVV voorafgaand aan zijn schot een overtreding had begaan op Ajax-verdediger Nicolas Tagliafico.

Strafschop
Na rust leek VVV iets verder naar voren te gaan spelen, maar werd het al snel weer naar achteren gedrukt door de ploeg van Erik ten Hag. Unnerstall bleef de grote sta-in-de-weg, maar in de 88e minuut was hij kansloos op de strafschop van Dusan Tadic die werd gegeven nadat Blom opnieuw de VAR had geraadpleegd. 

"Het was een strafschop, maar zonder die videoscheidsrechter hadden we geen penalty gekregen", zei Ajax-coach Ten Hag na afloop. "Zo ver moeten we het helemaal niet laten komen. In de eerste helft kregen we al vier of vijf grote kansen. Dan moeten we scoren en maken we het ons veel eenvoudiger. Nu hebben we geluk. Het was een penalty maar het is wel zuur voor VVV."

VVV kreeg in de extra speeltijd toch nog een kans op de gelijkmaker, maar invaller Johnatan Opoku schoot de bal over.