Fortuna capituleert pas in blessuretijd tegen landskampioen PSV

Print

Afbeelding: Peter Schols

Fortuna Sittard heeft zijn thuisrentree in de eredivisie geen gouden randje kunnen geven door regerend landskampioen PSV op een gelijkspel te houden. Vlak voor tijd maakten de Eindhovenaren de winnende: 1-2.

Fortuna had geen enkel moment de neiging zich in te graven tegen de Eindhovenaren en kreeg al binnen vijf minuten een grote mogelijkheid via Gavin Vlijter, die op linksbuiten de voorkeur kreeg boven Lars Hutten. Vlijter stuitte echter op doelman Jeroen Zoet.

Toch raak
Rond het half uur kwamen de kansen voor PSV. Eerst kon Aleksei Koselev nog redden op een inzet van dichtbij van Denzel Dumfries. Even later was het toch raak. Hirving Lozano frommelde de bal over de lijn: 0-1. Fortuna rechtte de rug en produceerde twee schoten waarvoor Zoet zich moest strekken.

In de wetenschap dat er wat te halen viel ging de thuisclub de tweede helft in. Spits Andrija Novakovich ontpopte zich tot gevaarlijkste man. Hij manoeuvreerde zich geregeld in kansrijke positie en in de 64ste minuut wist hij doeltreffend af te ronden en Fortuna verdiend op gelijke hoogte te brengen: 1-1

Blessuretijd
PSV wenste geen punten te verspelen tegen de promovendus en ging op jacht naar een nieuwe voorsprong. De ploeg van Van Bommel leek zich echter stuk te bijten op de Sittardenaren. Totdat bij het ingaan van de blessuretijd invaller Dante Rigo de trekker overhaalde.

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen