Beresterke Bertens naar finale in Cincinnati

Print
Beresterke Bertens naar finale in Cincinnati

Kiki Bertens. Afbeelding: AP

Kiki Bertens heeft de finale van het WTA-toernooi in Cincinnati bereikt. De 26-jarige Nederlandse rekende in de halve eindstrijd af met Petra Kvitova: 3-6, 6-4, 6-2.

Het behalen van de finaleplek, op hardcourt nog wel, is een bevestiging van de uitstekende vorm die Bertens dit jaar laat zien.

In de eerste set ging het gelijk op tot Bertens, die in Cincinnati nog nooit verder was gekomen dan de tweede ronde, bij een 2-2 stand een break wist te forceren. Gek genoeg sloeg daardoor de wijzer uit in het voordeel van Kvitova, die direct terugbrak en in rap tempo de set met 6-3 naar zich toetrok.

Motivatiespeech
Een uitgebreide motivatiespeech van coach Raemon Sluiter inspireerde Bertens in de tweede set. Ze brak snel door de service van haar 28-jarige Tsjechische opponente, maar gaf de voorsprong opnieuw uit handen. Ditmaal betekende het echter niet het einde van de set voor Bertens. Na een regen van breaks over en weer trok de Nederlandse met 6-4 aan het langste eind, nadat Kvitova haar servicegame op 'love' weggaf.

Tweede finaleplaats
In de derde en beslissende set leek het verweer van Kvitova gebroken. Bertens liep snel uit naar een 3-0 voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Zo bereikte ze, na Milaan, haar tweede finaleplaats in een groot toernooi dit jaar. De tegenstander in die finale komt uit de partij tussen de Roemeense Simona Halep en Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland. Deze wedstrijd wordt later vandaag gespeeld.