'Nouri toont kleine neurologische vooruitgang'

Print
'Nouri toont kleine neurologische vooruitgang'

Afbeelding: ANP

Abdelhak Nouri's (21) gezondheid is stabiel en op neurologisch vlak heeft er zelfs een kleine vooruitgang plaatsgevonden. Dat zegt de oudste broer van de voetballer in een interview met de NOS.

Abderrahim Nouri (25) zegt in het interview dat het op dit moment 'veel beter' gaat met Abdelhak. "Zijn neurologische status is beter dan maanden geleden. Lichamelijk is het wel moeilijk. Er is achteruitgang. dat is puur omdat hij niet beweegt. Hij kan niet op eigen krachten zijn lichaam bewegen, alleen zijn hoofd."

Lees ook: Ajacied Nouri stort neer en wordt gereanimeerd bij oefenduel

Communicatie
Het is ruim een jaar geleden dat Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd van Ajax een hartstilstand kreeg. Daarbij liep hij hersenschade op. Inmiddels is er weer een vorm van communicatie mogelijk tussen 'Appie' en zijn familie.

"In het begin was dat nog niet zo, toen lag hij echt in coma, had hij zijn ogen dicht. Sinds december, januari is er ook een vorm van communicatie. Als je hem dingen vraagt, bijvoorbeeld 'doe je mond open' of 'bevestig dit met je wenkbrauw', dan doet hij dat."

Hoe de afgelopen dertien maanden precies zijn geweest, wil Abderrahim niet vertellen in het interview. "Ik wil niet in details treden, maar hij heeft het heel zwaar gehad. Dat is normaal bij iemand die hersenschade heeft gehad. Dat waren hele zware tijden."