Vuurwerk tussen carillon en draaitafel op festival Bruis

Print
Vuurwerk tussen carillon en draaitafel op festival Bruis

Stadsbeiaardier Frank Steijns speelt met zijn mobiele carillon op festival Bruis. Afbeelding: Amikejo

De Maastrichtse stadsbeiaardier Frank Steijns bespeelt op festival Bruis zijn mobiele carillon van 43 klokken, terwijl een DJ de klanken begeleid vanachter de draaitafel. Het optreden maakt tevens deel uit van het vijfdaagse Klinkend Erfgoed Festival, dat van 31 augustus tot 5 september in de stad tingelt, beiert en galmt.

Het optreden tijdens Bruis, dat na een jaar afwezigheid terugkeert naar het vertrouwde festivalterrein aan de Koompe, is over twee weken één van de programma-onderdelen van het Klinkend Erfgoed festival.
Het belooft volgens Steijns een klinkend dance trance event te worden, vuurwerk tussen carillon en draaitafel. Na afloop van deze act, die op zaterdag 1 september op Bruis gratis is bij te wonen, zal een DJ in de Muziekgieterij in Maastricht gaan mixen op klokkengeluid samples.

Torenuurwerken
Festival Klinkend Erfgoed Maastricht vormt de opmaat voor het Europees jaar van het Klinkend Erfgoed in 2020. Luidklokken, orgels, carillons, torenuurwerken en kerkorgels komen in Maastricht op diverse locaties in actie. 

Hack the Bells
Op het erfgoed-programma staan onder meer lunch- en avondconcerten, een klokkenestafette langs carillons in Belgisch- en Nederlands Limburg, een nationaal symposium, een speciaal orgelprogramma voor basisscholieren, cross-over concerten en de Europese premie`re van Hack The Bells, ’s werelds grootste ideee¨nwedstrijd voor carillons.

Meer informatie:
www.klinkenderfgoed.nl  en  www.bruismaastricht.nl

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje