Tienduizenden bezoekers bij schutterstreffen Neer

Print

Afbeelding: John Peters

Neer - Het Europees Schutterstreffen in Neer heeft alleen al langs de optochtroute zo’n 35.000 mensen getrokken.

De politie gaat uit van nog eens 20.000 mensen op het veld, dus 55.000 in totaal.

Optocht
De optocht door het dorp startte zondag rond het middaguur en het duurde tot het einde van de middag eer alle 483 aan de optocht deelnemende schutterijen hun route hadden afgelegd door de feestelijk versierde en volle straten in Neer.

Geluk
De schutters van Sint Martinus uit Linne hadden geluk. Hun koning Leo Niessen wist zaterdag het Europees koningsschieten te winnen. Daardoor mocht de schutterij als derde aansluiten in de stoet die onder meer in defilé langs de ‘eigen’ winnaar trekt.

Opstoppingen
De enorme opkomst heeft niet tot grote problemen geleid. In de ochtend waren er wat opstoppingen bij de parkeerplaatsen. Later stroomde het verkeer redelijk door. Doorgaand verkeer op de Napoleonsweg krijgt al vroegtijdig het advies een andere route te nemen. Langs de Napoleonsweg in Neer staan rijen auto’s geparkeerd zonder het overige verkeer te belemmeren. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu