Kinderdagverblijf in Melick krijgt tik op vingers

Print
Kinderdagverblijf in Melick krijgt tik op vingers

Afbeelding: iStock

Melick - Kinderdagverblijf De Snuffies in Melick heeft van de gemeente een forse tik op de vingers gekregen.

De opvang opende in januari de deuren terwijl nog niet alle benodigde onderzoeken waren afgerond. Zo werd de formele verklaring over de brandveiligheid pas in maart afgegeven.

Delict
Formeel is het te vroeg openen van de deuren een economisch delict. De gemeente Roerdalen meldde de overtreding bij Justitie. Het Openbaar Ministerie besloot niet over te gaan tot vervolging maar adviseerde de gemeente om de kwestie zelf af te handelen. Dat kan door bijvoorbeeld een bestuurlijke boete op te leggen.

In orde
Die boete van maximaal 19.000 komt er niet, laat de gemeente in een brief aan de verantwoordelijke Stichting Kinderopvang Roerstreek weten. Bijna drie maanden nadat de opvang de deuren opende, waren de papieren alsnog in orde. Bij inspecties werd duidelijk dat De Snuffies ook aan alle eisen voldeed. Ook de andere locaties van Kinderopvang Roerstreek zijn in orde en het is de eerste keer dat de organisatie een soortgelijke overtreding heeft begaan.

Toch wil Roerdalen de kwestie niet zomaar naast zich neerleggen. In een brief aan het bestuur stellen Burgemeester en Wethouders dat een herhaling van de overtreding niet wordt geaccepteerd.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje