Minderjarige jongen aangehouden voor gewapende overval op Venlose juwelier

Print
Minderjarige jongen aangehouden voor gewapende overval op Venlose juwelier

Afbeelding: Opsporing Verzocht

Venlo - De politie heeft een derde persoon aangehouden voor de gewapende overval op juwelier Nellissen in Venlo in januari van dit jaar.

Naast de begin mei aangehouden mannen van 21 en 27 jaar uit Amsterdam blijkt er inmiddels ook een 17-jarige uit die stad vast te zitten. Diegene wordt, net als de andere twee, diefstal met geweld in vereniging ten laste gelegd.

Gesloten deuren
De drie moeten maandag voor het eerst voor de rechter verschijnen. De rechtszaak tegen de minderjarige verdachte vindt apart en achter gesloten deuren plaats.

Juwelier Nellissen aan de Markt in Venlo werd op woensdagochtend 10 januari door twee gewapende mannen overvallen. De gemaskerde en donker geklede overvallers richtten een enorme ravage aan en namen dure en exclusieve juwelen mee. Ze dreigden op de eigenaren van de zaak te schieten als ze niet zouden gaan liggen.

De overvallers ontkwamen via de Maaskade per scooter. Die lieten ze achter aan de Doctor Marie Curiestraat. Bij de overval raakte niemand gewond.

Beelden
Bewakingsbeelden van de overval op de Venlose juwelier waren begin april te zien in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Een maand later werden in Amsterdam de eerste twee verdachten aangehouden. Toen zei de politie al meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten.

Vooralsnog is niet duidelijk wat één van de drie mannen deed toen de andere twee personen de zaak overvielen. De advocaat van de minderjarige en als laatst aangehouden verdachte was afgelopen weekeinde niet bereikbaar voor commentaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →