Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Snel en makkelijk: een feestelijke risotto met vis

Bon appetit

Paul Kitzen (links) en Karel van Erve. Afbeelding: De Limburger/Rein Bollen

Chef en docent Karel van Erve (70) hangt na 25 jaar Kookstudio Thorn zijn koksbuis aan de wilgen. Het is goed geweest. Chefs in spe zijn vanaf september gewoon weer welkom, zegt de nieuwe eigenaar Paul Kitzen (37).

In de zomer - zeker met de tropische temperaturen van de voorbije weken - is het fijn als je een gerecht bereidt waarbij je niet uren boven de dampende pannen hoeft te hangen met een toch al warm hoofd. Dus is het gerecht van deze Bon Appetit snel en makkelijk te maken en ook nog eens licht verteerbaar. Tilapia met risotto van mint en basilicum, een saus van kerrie en sereh en groenten. Hup, zo spontaan aan het brein ontsproten van chefkok en vakdocent Paul Kitzen uit Linne. Het is een feestelijke ...