‘Vliegende start’ fusieschool Bingelrade

Print

Afbeelding: De Limburger

De fusieschool in Bingelrade is gestart met 85 leerlingen. Dat zijn er drie meer dan zich eerder hadden gemeld. In de basisschool gaan St. Gertudis uit Jabeek en de Spil uit Bingelrade samen.

Het schoolgebouw van De Spil is inwendig verbouwd, maar nog niet helemaal af. Voor de herfstvakantie moet er nog een peuterspeelzaal in een bijgebouw komen. Die opvang is tot die tijd nog in Jabeek. Aanvankelijk zou de speelzaal in de school komen, maar omdat het aantal aangemelde leerlingen tegenviel besloten Innovo en gemeente Onderbanken minder te investeren. De school kan wel nog jaren vooruit. Innovo hanteert een ondergrens van tachtig leerlingen, maar pas als het aantal rond de zestig komt wordt opheffing overwogen.  

Draagvlak
De fusie heeft een roerige voorgeschiedenis. Aanvankelijk wilden schoolbesturen Kindante en Innovo beide scholen opheffen en de leerlingen naar Doenrade laten gaan. Omdat daarvoor te weinig draagvlak bleek te zijn is het plan afgeblazen en moet de school in Doenrade op termijn dicht.   

De school start onder een nieuwe naam: De Zeveneik. De naam is ontleend aan ‘de kids van Zeveneik’ uit het boek De zeven eigenschappen van Happy Kids van Sean Covey. Dat verwijst weer naar een verwijzing is naar ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' van Stephen Covey.

Piloot
De school maakte maandag een symbolische vliegende start. Op de eerste schooldag stonden alle leerkrachten verkleed als piloot, steward en stewardess de ‘passagiers’ op te wachten. Elk kind liet zijn bagage door de scanner gaan, om daarna ‘op reis’ te gaan. En straks met waardevolle bagage weer uit te kunnen vliegen.
 

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee