Kosten in strijd rond vakantiepark Elfenmeer lopen op

Print
Kosten in strijd rond vakantiepark Elfenmeer lopen op

De hoofdingang en het receptiegebouw liggen op grond van de gemeente. Oostappen moet dit teruggeven.  Afbeelding: René Corten

Posterholt - De gemeente Roerdalen heeft dit jaar 40.000 euro extra nodig voor het inhuren van advocaten in de strijd rond vakantiepark Elfenmeer in Herkenbosch. Dat blijkt uit de halfjaarrapportage van de gemeente.

Roerdalen en de exploitant van het vakantiepark zijn in een lange juridische strijd verwikkeld. De gemeente is eigenaar van driekwart van de grond en wil die graag opnieuw aanbesteden. Op de gemeentegrond bevinden zich onder meer de hoofdingang, het receptiegebouw en de recreatieplas.

Naar de rechter
In 2015 werd door de gemeente het erfpachtcontract opgezegd. Exploitant Oostappen Groep stapte daarop naar de rechter. Die stelde vorige maand de gemeente in het gelijk waardoor Oostappen binnen twee maanden de gepachte grond moet verlaten. Het bedrijf kan nog tot begin oktober in beroep gaan tegen dat besluit.

Beslotenheid
De gemeenteraad van Roerdalen komt over twee weken in een besloten vergadering bijeen om de kwestie te bespreken. Tijdens die bijeenkomst worden volgens de woordvoerster ‘alle aspecten’ besproken die betrekking hebben op de beëindiging van de erfpacht. Die beslotenheid is volgens de gemeente nodig omdat anders de onderhandelingen met Oostappen geschaad kunnen worden.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje