Positie SP-deputé Bob Ruers ter discussie

Print
Positie SP-deputé Bob Ruers ter discussie

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Het optreden van SP-gedeputeerde Bob Ruers zaterdag waarbij hij zich fel uitsprak tegen het plan van de provincie om in Venlo negen windmolens te bouwen, is bij zijn collega’s niet in goede aarde gevallen.

Dinsdag wordt in het college van GS besproken of het consequenties heeft voor zijn functioneren. Dit melden bronnen op het gouvernement. Voor het zomerreces maakte het college bekend het windpark, dat onder Ruers’ verantwoordelijkheid valt, ondanks protest in Venlo te zullen doorzetten.

Lees ook: Een dikke middelvinger van Bob Ruers richting het Rijk

Uiterst kritisch
De komende maand moeten Ruers en D66-deputé Hans Teunissen het plan verdedigen tegenover uiterst kritische partijen in de Staten. Maar tijdens een bijeenkomst zaterdag, georganiseerd door de plaatselijke SP, schaarde Ruers zich in het kamp van de tegenstanders en zei hij met een erfenis te zijn opgezadeld waar hij helaas niet onderuit komt. “De provincie Limburg en gemeente Venlo hebben hier vier jaar lang geslapen”, beweerde hij. “Ze hebben geen draagvlak gezocht en nooit gekeken naar alternatieven.”

Conflict
"Het wordt er op deze manier allemaal niet makkelijker op”, verzucht Hans Teunissen maandag.  Hij wil niet vooruitlopen op de vraag of Ruers volgens hem van het dossier gehaald moet worden. “We hebben afgesproken vandaag de rust te bewaren.” Wel neemt Teunissen afstand van de uitspraken van zijn collega. “Ik heb alle vertrouwen in het plan dat er nu ligt.”

Ruers is de opvolger van Daan Prevoo. Die stapte in april op als gedeputeerde na een conflict met zijn partij. Dat ging onder meer ook over het Venlose windmolenpark. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje