Nederlandse auto schept moeder en haar twee zoontjes, één kind (5) overleden

Print
Nederlandse auto schept moeder en haar twee zoontjes, één kind (5) overleden

Afbeelding: VTM

Een bestuurder van een auto met een Nederlandse nummerplaat is maandagmiddag in de Vlaamse stad Sint-Niklaas ingereden op een moeder en haar twee kinderen. De drie liepen op een voetpad. Een van de kinderen is daarbij overleden, bevestigen de hulpdiensten.

De inzittenden van de wagen zijn opgepakt. 

De bestuurder van een auto met Nederlandse nummerplaat verloor deze namiddag de controle in een bocht. Hij belandde op het voetpad ter hoogte van de ingang van supermarkt Lidl en reed de vrouw en haar twee kinderen frontaal aan. Volgens getuigen reed de auto met hoge snelheid in op de slachtoffers en gingen de inzittenden daarna op de loop.

Levensgevaarlijk
Eén jongetje van 5 jaar overleefde de zware klap niet. De moeder en haar andere zoon raakten levensgevaarlijk gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De precieze omstandigheden van het ongeluk worden nog onderzocht. 

Opgepakt
Burgemeester Lieven Dehandschutter van Sint Niklaas bevestigt aan Belgische media dat  de bestuurder en twee passagiers zijn opgepakt. Het is nog niet duidelijk of er sprake was van een vluchtmisdrijf en of er betrokkenen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. De verhoren van de verdachten moeten meer duidelijkheid brengen.