Werkonderbreking beveiligers ziekenhuis Maastricht

Print
Werkonderbreking beveiligers ziekenhuis Maastricht

Afbeelding: Harry Heuts

De beveiligers van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) leggen vanaf dinsdag twee keer een half uur het werk neer.

De bewakers, die in dienst zijn van het wereldconcern Securitas, houden een cao-actie voor "gezonde roosters, fatsoenlijk loon en meer zekerheid", aldus de vakbonden FNV Beveiliging en CNV Vakmensen. Ook elders in het land voeren de  beveiligingsmensen actie, zoals in Schiphol en het Ministerie van Defensie.

Tot 2 september
In het Maastrichtse ziekenhuis onderbreken ze tot en met 2 september hun werk telkens in de ochtend en in de middag.  De werknemers zijn in actie gekomen door de stukgelopen onderhandelingen over een nieuwe cao voor de 31.000 beveiligers in het land. De bonden stellen dat dat hun beursgenoteerde werkgever „genoeg winsten maakt, maar toch weigert om tegemoet te komen aan de eisen van de werknemers.”

Stiptheidsacties
Overigens zijn de medewerkers van het MUMC maandag stiptheidsacties begonnen voor een betere cao. Deze actie die vier weken duurt, heeft geen relatie met de werkonderbrekingen van de beveiligers.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje