Zes personen opgepakt voor betalen met vals geld

© iStock

Er werden dinsdagochtend in Brunssum, Hoensbroek en Kerkrade zes personen aangehouden voor het betalen of proberen te betalen met vals geld.

Redactie

Het gaat om een 20-jarige man, een 24-jarige vrouw, een 45-jarige man en een 42-jarige vrouw uit Brunssum, een 25-jarige vrouw uit Hoensbroek en een 30-jarige vrouw uit Kerkrade.

CamerabeeldenDe politie kwam de groep op het spoor via camerabeelden. De personen hebben in de periode juni tot en met augustus 2018 afgerekend met valse vijftig euro biljetten. In de meeste gevallen werden de valse biljetten ontdekt door alerte kassamedewerkers.

HuiszoekingenEr werden in Brunssum, Hoensbroek en Kerkrade huiszoekingen verricht. Bij de huiszoekingen en fouilleringen werden meerdere valse vijftig euro biljetten aangetroffen. De herkomst van het geld wordt nog onderzocht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal