Sjlagerkonkoer samen met prinsenproclamatie

Print
Sjlagerkonkoer samen met prinsenproclamatie

De prinsenproclamatie van Heerlen krijgt komend jaar gezelschap van het Heëlesj Sjlagerkonkoer Afbeelding: De Limburger

Carnavalsvereniging De Winkbülle verplaatst het Heëlesj Sjlagerkonkoer om dit samen met de prinsenproclamatie te houden. Dat betekent dat de liedjeswedstrijd bijna twee maanden later plaatsvindt, begin januari.

Winkbülle-voorzitter Paul Frissen laat weten dat het evenement, dat altijd op de 11e van de 11e was, met teruglopende belangstelling kampt. “Die dag gaan veel mensen naar Maastricht of Keulen. Daarbij hebben we in Heerlen zelf een dag eerder een drukbezocht Aod òp Nuj. Wie op 10 november al carnaval gevierd heeft, rust een dag later liever uit in plaats van ook nog het Heëlesj Sjlagerkonkoer."

Meer tijd
Het verplaatsen van het evenement moet ook voor een kwaliteitsinjectie zorgen, vult René Graat, namens de evenementencommissie aan. “Het concours op 11 november is voor veel inzenders vroeg dag. We geven ze hiermee ook extra tijd om een liedje te maken en in te zenden.”

Open lucht
De Winkbülle hielden dit jaar het uitroepen van de prins in de open lucht op het Pancratiusplein, tijdens winterevenement Holy Moly. Dit drukbezochte evenement was een schot in de roos, zegt Graat. “We zien de combinatie van de evenementen als een mooie gelegenheid om het Sjlagerkonkoer een impuls te geven. Op zaterdag 5 januari kunnen we de nieuwe stadsprins van Heerlen meteen een mooi cadeau geven in de vorm van de kersverse nieuwe sjlager van Heerlen.”

Samenwerken
Dat momenteel nog niet bekend is op welke manier een winterevenement in Heerlen een vervolg gaat krijgen, vormt voor de carnavalsvereniging geen beletsel. “We zullen zeker met de nieuwe organisator in gesprek gaan, zodra deze bekend is”, zegt Graat. “We willen graag samenwerken. Maar we gaan hoe dan ook met het Sjlagerkonkoer en de proclamatie naar buiten, ongeacht hoe het winterevenement eruit gaat zien.”

Werkgroep
De Winkbülle hebben de nieuwe opzet ontwikkeld met een speciaal daarvoor gevormde werkgroep. Graat: “We zijn met de werkgroep nog bezig met de exacte invulling. Zo denken we eraan om een carnavalsliedjes-workshop te houden voor geïnteresseerden die een liedje willen maken en inzenden, maar niet weten hoe dat moet. Zo hopen we ook meer mensen enthousiast te maken om een liedje in te zenden.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje