Onderzoek naar vechtpartij met Limburgse verdachten in rechtbank

Print
Onderzoek naar vechtpartij met Limburgse verdachten in rechtbank

De flat aan de Sandenburgstraat waar de schietpartij plaatsvond. Afbeelding: Perry Roovers/MaRic Media

De broers van Kaan Safranti, die vorige week in de Bredase rechtszaal de Limburgse verdachten van de doodslag op Kaan aanvielen, zijn vooralsnog niet aangehouden. Wel wordt een onderzoek ingesteld naar het incident, aldus officier van justitie Pauline Lanslots.

Beelden van camera's in de rechtszaal worden bekeken en ook de dreigende uitlatingen van de nabestaanden worden vertaald.

De voorzitter van de rechtbank noemde de woede-uitbarsting in de zittingszaal al onacceptabel. Advocaat Yehudi Moszkowicz, die vlakbij zat, wil aangifte doen van bedreiging. "Ik heb mij ook daadwerkelijk bedreigd gevoeld", zegt de strafpleiter. Wel wil hij eerst horen wat er aan verwensingen is geuit.

Twee parketwachten
"Het heeft me trouwens ook hogelijk verbaasd dat er maar twee parketwachten in de zaal waren bij zo'n zaak met vijf verdachten", zo wilde de raadsman nog wel even kwijt.

Lees ook: Vechtpartij in rechtbank: nabestaanden vliegen moordverdachten aan

Saillant detail is dat dezelfde advocaat in 2013 getuige was van een schietpartij op de publieke tribune, in de oude rechtbank van Breda. Dat gebeurde nota bene toen hij net aan het einde was gekomen van zijn pleidooi, waarin hij benadrukte dat zijn cliënt zich ernstig bedreigd voelde.

Advocatengeslacht
Yehudi Moszkowicz is een telg uit de beroemde strafpleitersfamilie. Hij is een kleinzoon van de schrijvende advocaat Max senior en moet oom zeggen tegen tv-bekendheid Bram, die intussen niet meer als advocaat mag optreden.

Kaan Safranti (26) kwam op 8 april door schoten om het leven in een Bredase flat. Vermoed wordt dat het om een afrekening gaat in het drugsmillieu.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu