Crimineel die meisje (5) doodreed had geen geldig rijbewijs

Print
Crimineel die meisje (5) doodreed had geen geldig rijbewijs

Afbeelding: VTM

De 21-jarige autobestuurder die maandag met een auto met Nederlands kenteken het dodelijk ongeval in Sint-Niklaas veroorzaakte, wordt voorgeleid voor dood door schuld, vluchtmisdrijf, het toebrengen van lichamelijk letsel en rijden zonder geldig rijbewijs.

Hij reed een vrouw en haar twee dochtertjes aan, het jongste dochtertje (5) stierf ter plaatse.

De dodelijke aanrijding gebeurde rond 16.15 uur op de Antwerpse Steenweg in het Belgische Sint-Niklaas. "De slachtoffers zijn een moeder van 42 jaar en haar twee dochters van 8 en 5 jaar oud uit Sint-Niklaas. Het 5-jarige meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De andere twee slachtoffers werden met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is nog steeds kritiek”, bevestigt de Dendermondse afdeling van het parket van Oost-Vlaanderen volgens Het Laatste Nieuws.

Op de vlucht
De bestuurder van het voertuig - een witte Kia met Nederlands kenteken - ging na de aanrijding te voet op de vlucht. De 21-jarige man, afkomstig uit de omgeving van Sint-Niklaas, keerde kort daarna echter terug naar de plaats van het ongeval en werd opgepakt.

Lees ook: Nederlandse auto schept moeder en haar twee zoontjes, een kind (5) overleden

"In het voertuig zaten naast de bestuurder nog twee passagiers”, zegt het parket. "De 24-jarige vrouwelijke passagier uit Waasmunster (een gemeente in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, red.) raakte zwaargewond en werd door de andere passagier, een 21-jarige man uit Waasmunster overgebracht naar het ziekenhuis.”

Dramatisch incident
Dezelfde witte auto - waarschijnlijk gehuurd - was kort voor het dramatische incident mogelijk bij een ander ongeval betrokken geweest in de Begijnenstraat. Een fietser kwam hierbij ten val, maar raakte slechts lichtgewond. De betrokkenheid van het drietal bij dit ongeval wordt onderzocht. 

De inzittenden van de auto zijn geen onbekenden voor justitie in België. Zeker twee van hen werden al meermaals opgepakt en veroordeeld voor verkeersinbreuken en drugsfeiten.